Wij helpen je graag! Bel 0113 – 33 10 10

‘Bij Inprevo staat mijn carrière nooit stil’

Niels van Vlimmeren – Consultant bij Inprevo


Via zijn voormalige werkgever Octaaf Advies kwam Niels van Vlimmeren (32) in contact met de professionals van Inprevo. De aanpak van dit bedrijf sprak hem direct aan. Hij besloot de uitdaging aan te gaan en solliciteerde. Sindsdien werkt Niels als consultant bij Inprevo. Een baan waar hij zijn passie voor de veiligheidsbranche goed kan combineren met zijn ervaring als consultant. 

Adviseren over BHV en (brand)veiligheid

Als consultant heeft Niels een breed takenpakket bij Inprevo: “Dit varieert van het uitvoeren van BHV-oefeningen tot adviseren over (brand)veiligheid. Het is mijn taak om vraagstukken van opdrachtgevers aan te horen en met een goed advies te komen. Of het nu gaat om een ontruimingsoefening of een advies voor terrorismevervolgbestrijding, met mijn expertise en ervaring en door mijn risicogerichte aanpak ben ik in staat om maatwerk te leveren op een hoogwaardig niveau.” 

 


Uitdagende veiligheidsvraagstukken

Bij Inprevo werkt Niels voor veel verschillende opdrachtgevers. Niels: “Momenteel werk ik onder andere als projectleider en consultant voor de NS. In de rol als projectleider zorg ik ervoor dat de BHV-plannen op de stations up-to-date zijn. Ook zorg ik ervoor dat de BHV-organisaties op de stations getraind worden. Dit doen we onder andere door het organiseren van calamiteitentrainingen en ontruimingsoefeningen.”

 

"Door mijn risicogerichte aanpak ben ik in staat om maatwerk te leveren op een hoogwaardig niveau."

Bij dit project zijn veel verschillende partijen betrokken. Dit maakt de opdracht volgens Niels complex, maar ook leuk en uitdagend. Zo vindt er naast afstemming met de NS ook afstemming plaats met bijvoorbeeld ProRail, overheidshulpdiensten, overige vervoerders en andere bedrijfsonderdelen van de NS. “Het is essentieel dat al deze partijen bij calamiteiten op de juiste manier handelen en samenwerken. Om deze reden organiseer ik, in mijn rol als consultant, op vier grote stations in Nederland (multidisciplinaire) oefeningen en instructies”, vertelt Niels. Hij zorgt er daarnaast voor dat er op diverse stationslocaties brandveiligheidsonderzoeken worden uitgevoerd. De resultaten hiervan koppelt hij terug aan de opdrachtgever, in dit geval de NS.

Kennis op peil houden

Niels vindt het belangrijk om zichzelf continu door te ontwikkelen. Bij Inprevo krijgt hij de kans om geregeld opleidingen te volgen en congressen bij te wonen. Niels: “Zo ben ik onlangs naar een congres geweest waar civiel-militaire samenwerking centraal stond. Het is natuurlijk belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen de veiligheidsbranche. Op deze manier kunnen we beter inspelen op vragen die bij onze klanten spelen. Maar dit congres sprak mij ook aan vanwege mijn militaire achtergrond. Dat Inprevo dit stimuleert en ervoor zorgt dat mijn carrière nooit stil staat, vind ik erg tof!”

Ook werken binnen The Safety Network?

Wil jij net als Niels aan de slag binnen The Safety Network? Bekijk onze vacatures en ontdek welke functie bij jou past.

 

BEKIJK ONZE VACATURES